Logo JHEV

kedah, 18 November 2017 - Majlis Penganugerahan Pingat Jasa Malaysia (PJM) telah diadakan di Dewan Institut Kemahiran Belia Negara Jitra melibatkan seramai 245 orang penerima pingat termasuk 7 Orang Kurang Upaya (OKU) dan 13 Orang balu Veteran ATM. Majlis PJM ini telah disempurnakan oleh YB.

Pengarah JHEV ATM Cawangan Negeri Sabah, Mej. Nor Azimi bin Idris melakukan lawatan siasatan pada 21 November 2017 bagi bantuan sara hidup Veteran ATM, Encik Majit bin Adam di kampung Kuit Lanas, Keningau. Beliau telah menghidap penyakit lumpuh dan turut hadir Ketua Cawangan PVATM Keningau Encik Masidin bin Yulot.

Penyerahan Bantuan Peralatan Pesakit (kerusi roda, katil pesakit dan tilam) oleh Kapt Mohd Faizal bin Jamil, Timbalan Pengarah JHEV ATM Cawangan Negeri Kelantan dan Terengganu bersama-sama AJK PVTTB Negeri Terengganu kepada Pn. Kamariah binti Ismail, balu Veteran ATM (Arwah Abdul Ghani b.

Majlis Penganugerahan Pingat jasa Malaysia (PJM) telah diadakan pada 17 November 2017 bertempat di Pasir Salak Eco Resort, Perak.

Pengarah JHEV ATM Cawangan Negeri Sembilan & Melaka - Lt Kol Azmizar bin Karim telah merasmikan Kursus Tanaman Hidroponik Veteran ATM Peringkat Negeri Melaka dan Negeri Sembilan pada 13 Nov 17 hingga 14 Nov 17 di Hotel Kobemas, Ayer Keroh, Melaka.

Seramai 35 orang peserta telah menyertai kursus Tanaman Hidroponik ini.

Pengarah JHEV ATM Cawangan Negeri Pahang, Lt Kol Kamruzaman bin Mat Sham TUDM melakukan lawatan BSH dan penyerahan peralatan pesakit berupa kerusi roda kepada Veteran ATM di Pekan dan Kuala Rompin pada 14 November 2017.

Pengarah JHEV ATM Negeri Cawangan Perak, Lt Kol Yusof bin Saidi turut hadir ke Program Sehari JHEV ATM Negeri Bersama PVATM Kampung Gajah pada 11 November 2017 bertempat di Dewan Kepala Pulau.

Antara pengisian program adalah sesi taklimat / dialog , proses kad veteran dan penyampaian kerusi roda oleh JHEV Negeri Perak.

Timbalan Ketua Pengarah JHEV ATM, Tuan Hj Abd Karim bin Hj Husain dan Pengarah JHEV ATM Cawangan Negeri Sabah, Mej. Nor Azimi bin Idris turut hadir ke Program Remembrance Day World War II Memorial di Labuan pada 12 November 2017.